Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

Σελίδα 123…

Απαντώντας με καθυστέρηση στην πρόσκληση από το καλό ιστολόγιο Θεαμαπάτες και Δικτυώματα, ανοίγω και διαβάζω στη σελίδα 123 του βιβλίου «Εκκλησιαστής» (συγγραφέας Luther Blisset):

«Ξανά αναβρασμός και ξανά ανοιχτή συγκέντρωση κάτω από τα παράθυρα του Δημαρχείου, για να ζητήσουν την επέμβαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι οκτώ εξουσιοδοτημένοι λαϊκοί αντιπρόσωποι, που είχαν εκλεγεί πριν από τη δική μας άφιξη, προσπάθησαν να πείσουν τον αρχηγό της Φρουράς για το πόσο αξιοκατάκριτη ήταν η κίνηση των προεστών και για την αναγκαιότητα να ξεπλύνουν το ταχύτερο δυνατόν αυτή την προσβολή. Εκείνος όμως απάντησε πως δεν έπαιρνε διαταγές από κανέναν, παρά μόνο από τους νόμιμους εκπροσώπους των κατοίκων».

Πρόκειται για ένα σπουδαίο μυθιστόρημα που εκδόθηκε το 1999 στο Τορίνο Ιταλίας με τίτλο πρωτοτύπου Q από τέσσερις συγγραφείς της ανώνυμης ανατρεπτικής κολεκτίβας Luther Blisset που αργότερα μετονομάσθηκε σε Wu Ming. Στην Ελλάδα μεταφράστηκε το 2001 από τον εκδοτικό οίκο Π. Τραυλός κάτω από το τίτλο «Εκκλησιαστής». Ο συλλογικός συγγραφέας , ως πλαίσιο αφήγησης, παρουσιάζει τον ήρωα του να βιώνει τη διαδρομή της επικής και γεμάτης εκπλήξεις σύγκρουσης μιας μεγάλης ευρωπαϊκής «αναρχοκομμουνιστικής» κοινότητας του 16 ου αιώνα, ήτοι του χριστιανικού ρεύματος των Αναβαπτιστών, ηγετική μορφή του οποίου ήταν ο Thomas Mintzer.

Με τη σειρά μου πετάω αργοπορημένα το μπαλάκι στα ιστολόγια Ange-Ta, Vive ρεεε Pericolosamente, Ερυθρός, Νέα Χωρίς Φίλτρο Φελλού, Το Χέρι . Συγγνώμη αν έχουν ήδη παίξει και δεν το είδα.

Επανάληψη οδηγιών:
1) Βρίσκουμε το πλησιέστερο βιβλίο με τουλάχιστον 123 σελίδες.
2) Πάμε στη σελίδα 123.
3) Παραθέτουμε την 6,7 και 8 περίοδο.
4) Καλούμε άλλους πέντε συν-ιστολόγους

5 σχόλια:

ange-ta είπε...

Καλησπέρα Μαυρο φως,
με τιμάς με την πρόσκληση, αλλά ήδη έχει εκτελεστεί η παραγγελιά.¨

στην ανάρτηση της 25ης Φλεβάρη
http://ange-ta.blogspot.com/2008/02/blog-post_25.html

σου αντιγράφω το πασο

"Πού βρίσκεται ο σταθμός; Με ρωτάει ένας περαστικός.

- Εκεί κάτω του λέω δείχνοντας το ταχυδρομείο και μήπως μπορείτε να μου ταχυδρομήσετε αυτό το γράμμα, μια και είναι στο δρόμο σας;

- Ναι ευχαρίστως μου απαντάει, αποφασισμένος να ανοιξει τον φάκελο για να δει αν περιέχει κάτι ενδιαφέρον.

ange-ta είπε...

Το βιβλίο είναι «το αδιέξοδο του Ανταμ Σμίθ» του Ζαν Κλώντ Μισεά.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά έχει η πλημμελής εκ μέρους
μου παρακολούθηση των "παιγνίων".
Και απ΄ότι είδα εκ των υστέρων
οι @ Ερυθρός και @ Το χέρι
το έχουν ήδη αναρτήσει.

Πάει! σε μένα θα σπάσει η "πυραμίδα"
εκτός αν κάνουν κανένα θαύμα
οι @ Greg και @ satyrikon

Καλή εβδομάδα @ Ange-Ta

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό μαυρο φως ,τωρα πήρα χαμπάρι την πρόσκλησή σου και έχω παίξει πιο πριν μετά απο πρόσκληση της Maygirl( το ποστ έχει τίτλο "παίζω και γω!") ,όπως και να έχει σε ευχαριστώ ,καλή Άνοιξη να έχουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ναι το είδα εκ των υστέρων
@ Marado και το σημείωσα σε προηγούμενο σχόλιο.Καλή άνοιξη να έχουμε.