Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Μιζενς και διακομματική διαπλοκή



Η γενική διαφθορά δεν χαρακτηρίζει μόνο τον δικομματισμό αλλά απ΄ άκρου σ΄ άκρη ολόκληρο το καθεστωτικό πολιτικο-κομματικό σύστημα και σαφώς την αριστερά του. Δια μέσου της διανομής και αναδιανομής της «πολιτικής προσόδου» (η «μίζα» είναι μια μόνο από τις όψεις της, η κομματική χρηματοδότηση από το γενικό κρατικό προϋπολογισμό είναι η δεύτερη) επιτυγχάνεται ο προσεταιρισμός και η συστράτευση των αξιωματούχων και των παραγόντων της ελληνικής πολιτικής υπερδομής στην εξυπηρέτηση των τοπικών και διεθνικών συμφερόντων της πλανητικής κεφαλαιοκρατίας.
.
Η υπόγεια διαπλοκή της καθεστωτικής αριστεράς στη δημιουργία και κυκλοφορία της «πολιτικής προσόδου» σε συνδυασμό με την αυτιστική της πρόσδεση σε μια εκφυλιστική μεθερμηνεία του διεθνιστικού προτάγματος είναι δύο θεμελιώδεις αιτίες που αυτή η αριστερά έχει πια μεταβληθεί σε μια ξεδιάντροπή «αντι»καπιταλιστική υπηρέτρια της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης και ειδικά των κυρίαρχων αντεθνικών και λαθρομεταναστευτικών/αντιπρολεταριακών αποδομητικών στρατηγικών της.

Σ αυτά τα πλαίσια το ζήτημα Μιζενς αφορά ένα από τα πολλά διακομματικά και όχι μοναχά πασοκονεοδημοκρατικά, δικομματικά σκάνδαλα. Και πολύ σωστά έπραξε ο Περικλής Κοροβέσης να επισημάνει σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας» στο Κανάλι 1 στους 90,4, την εμπλοκή ήδη από το 1989 -1990 του ενιαίου τότε Συνασπισμού και ότι «επί της κυβέρνησης Τζανετάκη πήρε χρήματα και η αριστερά και δεν αντέδρασε» (προφανώς λόγω σφάλματος εκ παραδρομής δεν είπε «κυβέρνηση Ζολώτα»). Οι αναίσχυντες αντιδράσεις από τους «Ηρακλείς» της ψευτοαριστερής υποκρισίας είναι αναμενόμενες. Και όσο και να φωνασκούν οι Μ.Μαΐλης και Π.Μεντρέκας (εκπρόσωποι του ΚΚΕ ) για «προβοκάτσια» και ότι «ο Κοροβέσης αναμασάει συκοφαντίες», καθώς και ο Λ. Κύρκος ότι πρόκειται για ένα «βδελυρό παραμύθι», η μοναδική αλήθεια είναι πως ο Π. Κοροβέσης έφερε στην επιφάνεια της πολιτικής δημοσιότητας αυτό που είναι γνωστό και καταπνιγμένο από πολλά χρόνια και στο οποίο πρόσφατα είχε κάνει πολύ συγκεκριμένη αναφορά ο Γιώργος Βότσης σε άρθρο του στην “Ελευθεροτυπία” της 13 Ιουλίου 2009 πως:

«Καμώνονταν όλοι ότι ξαφνιάστηκαν, όταν ξέσπασε κι εδώ από καραμπόλα -με τη σοβαρή και αποτελεσματική διερεύνηση του σκανδάλου στη Γερμανία. Χρονική αφετηρία και για τις εδώ ανακρίσεις είναι το 1995, αφού από τότε φέρονται να λειτουργούν τα «μαύρα ταμεία» της εταιρείας. Αλλά οι δραστηριότητες της «Ζίμενς» στη χώρα μας έχουν μια εξόχως ενδιαφέρουσα προϊστορία διάστικτη από σκανδαλωδώς χαριστικές πολιτικές ενέργειες. Η κορυφαία, το 1990: Η τότε «οικουμενική» κυβέρνηση του Ξεν. Ζολώτα απεφάσισε να ακυρώσει διεθνή διαγωνισμό για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, που έβαινε προς προκλητικά χαριστική κατακύρωση στη «Ζίμενς» σε σύμπραξη με την Intracom του Σωκ. Κόκκαλη και να προκηρύξει νέο. Και ξαφνικά παρενέβησαν από κοινού οι τρεις πολιτικοί ηγέτες (Αν. Παπανδρέου, Κων. Μητσοτάκης και Χαρ. Φλωράκης), ανέτρεψαν πραξικοπηματικά την κυβερνητική απόφαση και η κατακύρωση ολοκληρώθηκε -ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για τη συναινετική διαπλοκή και όσα έκτοτε ακολούθησαν. Ανεπιβεβαίωτες φήμες, που ουδέποτε διερευνήθηκαν, προσδιόριζαν τότε τη «μίζα» σε δύο δισ. δρχ. για το κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ, άλλα τόσα για τη Ν.Δ. και ένα δισ. για τον ενιαίο τότε «Συνασπισμό». Ποια είναι η όλη αλήθεια, ο Θεός κι η ψυχή τους. Το απολύτως βέβαιο και εύγλωττο είναι το πολιτικά ομόθυμο αρχηγικό πραξικόπημα».


_

7 σχόλια:

ange-ta είπε...

Καλώς το μάυρο φως!

Οπως τα λες΄!

Αλλά λες και περιμέναμε τον Κοροβέση να μάθουμε ότι όλα τα κόμματα επαγγέλματος λαδώνονται

Axvh είπε...

Τι ακριβώς είναι η πολιτική πρόσοδος;

mavro.fws είπε...

Έχεις δίκιο @Ange-Ta. Σίγουρα δεν περιμέναμε τον Κοροβέση να μάθουμε την αλήθεια. Απλά όπως σημειώνεται στην ανάρτηση
"ο Κοροβέσης έφερε στην επιφάνεια της πολιτικής δημοσιότητας αυτό που είναι γνωστό και καταπνιγμένο από πολλά χρόνια".

@Axnh, η "πολιτική πρόσοδος" είναι εκείνο το τμήμα της κοινωνικής υπεραξίας με το οποίο:
α)ταΐζονται η πολιτική (κομματική και κρατική)τάξη
και τα στηρίγματά της.
β)αναδιανέμονται οι δημόσιοι πόροι μέσω χαριστικών αναθέσεων, μεταβιβάσεων, προμηθειών κλπ υπέρ του ιδιωτικού τομέα της ολιγαρχίας.

Σκαντζόχοιρος είπε...

Κι αυτό το συμβάν μας εισάγει στο κεντρικό πρόβλημα της πολιτικής στην χώρα μας. Ότι το πρόβλημα δεν είναι "ο δικομματισμός" μόνον, αλλά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένης και της αριστεράς...

Διότι εάν ο "δικομματισμός" ήταν το χειρότερο δυνατό πολιτικό μοντέλο, η δοσμένη αριστερά απεδείχθη η χειρότερη δυνατή αντιπολίτευση...

ange-ta είπε...

@ Σκατζόχοιρε,

Δυστυχώς δεν είναι ΜΟΝΟ στη χώρα μας. Δες τι γελοίοι και τι πουλημένα κορμια αποδείχτηκαν οι πράσινοι και κάποιοι σοσιαλιστές - επαναστάτες.
Οπως Γιόσκα Φισερ, Μπερνάρ Κουσνέρ, Κον Μπεντιτ, για να πούμε μερικά μεγάλα ονόματα!
Να μη σου πω, ότι η επίσημη εκκλησία λαδώνεται για να μην "προβοκάρει" τους μουσουλμάνους και τους λοιπούς άθλιους τσαμπουκάδες αρσενικούς του ισλαμ!
Ας βγει ο Πάπας στην Ιταλία και να πει οι μουσουλμάνοι έρχονται και μας προβοκάρουν με την ενδυμασία τους και θα σου πω τι θα γίνει.
Ασε που θα είχε βάλει τα μέσα που διαθέτει για να έχει βγει Νόμος κατα της δημόσιας επίδειξης της μαντήλας. Αλλά μόκο όλοι τους!

Ανώνυμος είπε...

Επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω πως ο Γ.Βότσης είχε πρωτοαναφερθεί στην εμπλοκή της επίσημης αριστεράς,
του Συνασπισμού επί Οικουμενικής, σε συνέντευξη του στο περιοδικό ΜΕΤΡΟ το έτος 2000. Εκεί μάλιστα απηύθυνε δημοσίως ερώτημα στον Κ. Μητσοτάκη σχετικό με πληροφορίες ότι από την ιντρακόμ είχαν λάβει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ 1,5 δις. το καθένα
και 1 δις. ο τότε Συνασπισμός.

Ν. Χ.

mavro.fws είπε...

Πράγματι η «δοσμένη αριστερά απεδείχθη η χειρότερη αντιπολίτευση» @Σκαντζόχοιρος… για τους από κάτω και η καλύτερη συμπολίτευση για τους από πάνω.

Πάντως σχετικά με «τους λοιπούς άθλιους τσαμπουκάδες αρσενικούς του ισλαμ» @Ange-Ta. ας κρατηθεί στα υπ΄ όψιν πως μέσα στον Αύγουστο και προεκλογικά στο Αφγανιστάν η κυβέρνηση της δυτικής («ανθρωπιστικής», «φιλελεύθερης») πολεμικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ (του Κουίσλινγκ - Χαμίντ Καρζάι) κατέβασε νόμο που ορίζει ότι ο άνδρας μπορεί να στερήσει από τη σύζυγο την τροφή εάν εκείνη αρνηθεί σεξουαλική επαφή μαζί του. (Σημειωτέον η αμερικάνικη προπαγάνδα που προετοίμαζε δια του ψυχολογικού πολέμου την εισβολή –ανατροπή των Ταλιμπάν αναφερόταν στην μεγάλη καταπίεση των γυναικών και στην επικείμενη ελευθέρωση τους από το … ΝΑΤΟ.- όπως τους απελευθέρωσε από τη καλλιέργεια του οπίου. Όταν το 2000 επί Ταλιμπαν που απαγόρευσαν τη καλλιέργεια του οπίου το Αφγανιστάν έβγαζε 180 τόνους και σήμερα υπό το καθεστώς των ναρκεμπόρων του ΝΑΤΟ βγάζει 8500 τόνους!

Έκανες καλά και αναφέρθηκες @ Ν. Χ. στη συνέντευξη Βότση το 2000. Ειδικά πάνω στο θέμα αυτό έχει δημοσιευθεί τον Ιούνιο 2008 μια κατατοπιστική ανάρτηση από το ιστολόγιο Θεαμαπάτες & Δικτυώματα εδώ