Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Αλεξάντρ Ντούγκιν: Βρυξέλλες. Επιστροφή του Μπούμερανγκ;



Αλεξάντρ Ντούγκιν

Βρυξέλλες: Επιστροφή του Μπούμερανγκ;
  
 23.03.2016


Όλοι τώρα συζητούν τις τρομοκρατικές ενέργειες στις Βρυξέλλες. Και είναι φυσικό.

Μπορούμε να θεωρήσουμε την σειρά των τρομοκρατικών επιθέσεων που συγκλόνισαν την πρωτεύουσα του Βελγίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως κάτι το απροσδόκητο; Λοιπόν, βεβαίως όχι. Κάτι ανάλογο αναμενόταν αμέσως μετά την επίθεση στο Μπατακλάν. Και ήταν γνωστό ότι ένας από τους επικεφαλής των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι κρυβόταν στις Βρυξέλλες. Βρέθηκε μόνο αυτός. Κατά μία έννοια, όλα αυτά ήταν προβλέψιμα.

Και εκεί τι υπάρχει το περίεργο; Οι Ευρωπαϊκές χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ ακολουθούν υπάκουα τη γεωπολιτική των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι είναι υπεύθυνες για όσα πράττουν οι Αμερικανοί στη Μέση Ανατολή. Για την τερατώδη θανάτωση του Καντάφι, για την καταστροφή της Λιβύης που μέχρι χθες ήταν αρκετά αξιοπρεπής χώρα, του Ιράκ και της Συρίας, συμπεριλαμβανομένης της ισλαμικής τρομοκρατίας, την οποία χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ, με τη βοήθεια της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ, για τους δικούς τους σκοπούς. Για όλα αυτά υπάρχει η ανταπόδοση. Ενώ οι Άραβες πλήρωναν κόστος εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων, μεταξύ των οποίων γυναικών και παιδιών, που έχασαν τη ζωή τους στη καταραμένη αραβική άνοιξη, της εμβάθυνσης της δημοκρατίας των φιλελεύθερων των ΗΠΑ. Και τώρα στη Δύση η καταιγίδα της τρομοκρατίας έφθασε στην πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και μάλιστα, οι Βρυξέλλες είναι η έδρα του μηχανισμού του ΝΑΤΟ. Η κανονική επιστροφή ενός μπούμερανγκ;

Ας είμαστε ειλικρινείς. Λυπούμαστε για τους πολίτες που επλήγησαν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις; Ναι, υποθέτω. Αλλά στο Ιράκ, οι επιθέσεις συμβαίνουν κάθε μέρα, η Λιβύη είναι γεμάτη με αίμα, και στη Συρία - με την άμεση προτροπή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ - ένας φοβερός πόλεμος μαίνεται. Και δεν σας πειράζει; Ή οι Άραβες δεν είναι άνθρωποι; Ή είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας; Αν χτυπηθούν οι Ευρωπαίοι, μας πονάει. Και για τους άλλους δεν μας βλάπτει;

Έτσι - συνεχίζοντας την ειλικρινή συζήτηση - αποδεικνύεται ότι είμαστε ρατσιστές;

Εμείς, οι Ρώσοι, όχι. Αλλά επιχειρούν να μας κάνουν ρατσιστές. Αν οι Ευρωπαίοι υποφέρουν, γίνονται ουρές αναμονής για συλλυπητήρια προς τις πρεσβείες των χωρών που έχουν πληγεί. Και που αυτές οι ουρές όταν δολοφονούνται Σύριοι, Ιρακινοί και Λίβυοι; Λοιπόν πού; Αυτό είναι το διπλό πρότυπο της Δύσης: Τα ανθρώπινα δικαιώματα εφαρμόζονται επιλεκτικά. Και η επιλεκτική θλίψη και το πένθος και η αλληλεγγύη. Και τέτοια διπλά μέτρα και σταθμά είναι σε διπλό βαθμό κάτι το αηδιαστικό.

Μια άλλη δυσάρεστη διαπίστωση. Τέτοιου είδους επιθέσεις, στις Βρυξέλλες, δεν είναι ένα επεισόδιο, δεν είναι ένα ατύχημα, δεν είναι μια αποτυχία του συστήματος. Αυτό είναι ένα φυσικό επακόλουθο της φιλελεύθερης πολιτικής της Δύσης - και στη περιοχή της Μέσης Ανατολής και στον τομέα της μετανάστευσης. Η ιδεολογία των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και των κανόνων πολιτικής ορθότητας απαγορεύουν την θεώρηση των μεταναστών ως μεταναστών, των μουσουλμάνων ως μουσουλμάνων, των Αράβων ως Αράβων. Ο νόμος αφυπνίζεται μόνον όταν συμβεί η τρομοκρατική πράξη. Και αν αυτή δεν έχει ακόμη συμβεί, τότε πρόκειται για τα άτομα, τους πρόσφυγες, το ξεχωριστό ανθρώπινο είδος, υπό την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και αυτά τα άτομα τα ξαναθυμούνται μόνον εάν υπάρξει μια άλλη τρομοκρατική επίθεση. Και αυτό συμβαίνει. Και αυτό θα συμβεί ξανά και ξανά. Ενόσω η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής παραμένουν στα χέρια της φανατικής φιλελεύθερης σέχτας αρνούνται υστερικά να αναγνωρίσουν την διαφορά των πολιτισμών, των λαών και των θρησκειών.

Αλλά δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε μόνο τους μετανάστες. Είναι και οι ίδιοι θύματα. Μπορούν να βρεθούν σε μια κοινωνία που δεν μπορούν πλέον οι ίδιοι να την κατανοήσουν. Και που αυτή δεν μπορεί να προσφέρει καμιά αξία και κανόνες, παρά εκτός από την αποξένωση και την αδιαφορία που με στόμφο αποκαλείται ανοχή. Έτσι αυτοί είναι εδώ, με βάρβαρες επιδρομές, βιασμούς, χτυπήματα.

Και αυτό θα συνεχιστεί με το ίδιο πνεύμα.

Κάτι μου λέει ότι δεν είναι μακριά η ευρωπαϊκή άνοιξη και δεν θα είναι λιγότερο αιματηρή από την αραβική.


Alexander Dugin | VK ( http://vk.com/duginag)



_._









Σημείωση: Το παρόν ιστολόγιο οπωσδήποτε δεν ταυτίζεται απόλυτα με τα Κείμενα που περιλαμβάνονται στο Θέμα «Άλλες Δημοσιεύσεις». Όμως θεωρούμε ότι συνιστούν αξιοσημείωτες επισημάνσεις που συνδράμουν σημαντικά στον αγώνα της εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: