Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΝΤΟΝΜΠΑΣ / ΝΤΟΝΕΤΣΚ, MIROSLAV RUDENKO



ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΝΤΟΝΜΠΑΣ / ΝΤΟΝΕΤΣΚ, MIROSLAV RUDENKO, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ 11ης ΜΑΪΟΥ 2014, ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ.


«Τώρα ζούμε τη ζωντάνια του Δημοψηφίσματος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. Ο λαός συμμετέχει ενεργά στην προετοιμασία του. Ο λαός μας παρουσιάζει ένα ενωμένο μέτωπο. Οι πολίτες του Ντόνετσκ θέλουμε όσο το δυνατόν συντομότερα, το διαχωρισμό από τη χούντα του Κιέβου, να ορίσουμε τη ζωή μας και προχωρήσουμε μπροστά. Ζούμε εντός μιας άμεσης στρατιωτικής επιθετικότητας και αισθανόμαστε πολύ έντονη πίεση από τον ουκρανικό στρατό. Όλα αυτά οι αρχές του Κιέβου και τα Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης τα κρύβουν από τους ανθρώπους.

Στις τρεις τελευταίες μέρες έχουμε δει μια τεράστια εισροή από εθελοντές που είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τη γη τους. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που πέρασαν από τη στρατιωτική θητεία, τον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Μετά τα αιματηρά γεγονότα σε Οδησσό και Σλαβιάνσκ αφυπνίστηκαν. Αν πριν είχαν να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά, τώρα έφτασε η ώρα για την πιο αποφασιστική δράση. Είναι κατανοητό ότι η σωτηρία βρίσκεται στα χέρια τους.

Υπό την Σλαβική οργανώθηκε τάγμα εθελοντών, ανθρώπων που εκφράζονται με την ενιαία πατριωτική ώθηση, όπου υπάρχει μια σιδερένια πειθαρχία.

Η πρόταση Πούτιν αρχικά μας προκάλεσε λίγη αμηχανία. Αλλά η χούντα απέρριψε την πρόταση και απέναντι στο κόσμο δεν πρόκειται να σταματήσει την τιμωρητική διαδικασία . Υπό αυτές τις συνθήκες αποφασίσαμε να μην μεταθέσουμε την ημερομηνία του Δημοψηφίσματος. Οι πολίτες του Ντονέτσκ πρόθυμα θα διαπράξουν το πολιτικό κατόρθωμα και θα προσέλθουν στο Δημοψήφισμα της 11ης Μαΐου».



-

Δεν υπάρχουν σχόλια: