Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Πράσινη συμμορία (σχόλιο)

 

Η “πράσινη μαφία” μέσα στη βαθιά εξουσία καθορίζει τις κυβερνητικές πολιτικές στη συλλογική  Δύση:

-Προωθεί τις αντιρωσικές κυρώσεις.

-Στέλνει στο διάστημα τις τιμές των υδρογονανθράκων.

-Επιβάλλει τις ατζέντες “πράσινη μετάβαση”, “μεγάλη επαναφορά” κοκ.

-Απαγορεύει τις αναγκαίες επενδύσεις στα ορυκτά καύσιμα (όπως πχ κάνει η "αδιάφορη" Ε.Ε. για τους υδρογονάνθρακες στην ελληνική επικράτεια.

Η απόφαση των υπουργών Οικονομικών G7 για πλαφόν στις τιμές του πετρελαίου  έχει ως συνέπεια την εξ αντιδράσεως απάντηση της Μόσχας με την Gazprom να απενεργοποιεί τον αγωγό NordSteam.

Η “πράσινη μαφία” προσπαθεί να ωφεληθεί τα μέγιστα:

-Για το το μέλλον, πρόβαλε την ψεύτικη προοπτική μιας παγκόσμιας έλλειψης υδρογονανθράκων σε συνδυασμό με το φαινόμενο υπερθέρμανσης,  ώστε ως το 2040 το 45% της ενέργειας ν' αντλείται από νέους τομείς που υποτίθεται θ' αναπτυχθούν.

-Για το παρόν, επιδιώκει την εμβάθυνση της ενεργειακής και διατροφικής κρίσης,  ώστε ο κόσμος να οδηγηθεί μες τη "μαύρη τρύπα" της οικονομικοκοινωνικής κατάρρευσης. Χρησιμοποιεί την παραπληροφόρηση των δημοσιογραφικών μέσων της περί "σχεδίου πείνας Πούτιν" αποκρύπτοντας ότι η ατζέντα πείνας είναι εγγεγραμμένη στην πράσινη μετάβαση και τις ρωσοφοβικές κυρώσεις.

Τώρα ειδικότερα η Ε.Ε. διευθυνόμενη από μαριονέτες τεχνογραφειοκράτες και πολιτικούς, έχει ολοκληρωτικά παραδοθεί και υποδουλωθεί στις πράσινες και τρανσουμανιστικές ιδεολογικοπολιτικές συμμορίες της “Μεγάλης Επαναφοράς” και βέβαια στις ΗΠΑ.

Απειλούμενο με την παραγωγική αγροτική βιομηχανική και κοινωνική καταστροφή το σαθρό ευρωοικοδόμημα ταρακουνιέται έτοιμο να σωριαστεί σε ερείπια. Όθεν η μόνη εναλλακτική είναι Grexit ή θάνατος.

Το 2021 για την Ε.Ε. ο 1ος προμηθευτής της ήταν η Gazprom . Στο 8μηνο 2022 οι προμήθειες φυσικού αερίου απ' την Gazprom είναι μείον 45%. Από τις 15 /7 είναι μείον 68% και από την 1/ 9 μείον 80%. Μες το 8μηνο 2022 οι προμήθειες LNG αυξήθηκαν κατά  64%. Τον Μάιο 2022  οι προμήθειες LNG απ' τις ΗΠΑ ξεπέρασαν την Gazprom. Εν τούτοις είναι  κοινό μυστικό ότι η Ε.Ε. αναγκαστικά θα προμηθεύεται και ρωσικούς υδρογονάνθρακες όχι απ' ευθείας σε λογικές τιμές (αφού έχει εξαπολύσει οικονομικό πόλεμο) αλλά σε τιμές αστρονομικές μέσω τρίτων μεσαζόντων.

Προς το παρόν για την Ε.Ε. μόνο το κόστος αποσύνδεσης από την Gazprom ξεπερνά τα 500 δις €, με τις ελίτ να απεργάζονται σχέδια για τη μεταφορά της πολυεπίπεδης οικονομικής σύνθλιψης στις πλάτες των ευρωπαϊκών λαών.  

 

-

Δεν υπάρχουν σχόλια: