Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Η αποδολαριοποίηση ως επιφαινόμενο (σχόλιο)

 

 


Μετά τη συμφωνίες ανάμεσα σε:

 -Κίνα και Ρωσία για προώθηση του γιουάν στο διεθνές εμπόριο με άλλες χώρες,

-Κίνα και Βραζιλία για άμεσες εμπορικές συναλλαγές με τα δικά τους νομίσματα και

- την ενδεχόμενη έλευση του πετρογιουάν στο εγγύτερο μέλλον,

 έχουν αρχίσει τα  "αντιιμπεριαλιστικά χαμόγελα" για την έναρξη της πορείας κατάργησης του παγκόσμιου συστήματος του δολαρίου που ταυτόχρονα συνιστά ένα απ τα βασικά στοιχεία της μετάβασης προς την πολυπολικότητα.

 Όμως τούτος ο αστήρικτος ενθουσιασμός παραβλέπει μια παράλληλη διαδικασία. Ότι η ανθρωπότητα σπρώχνεται προς το τεχνοτρονικό στρατόπεδο συγκέντρωσης  που κατασκευάζεται με γοργούς ρυθμούς:

 -έναρξη: Covid19 υγειονομικός Λεβιάθαν, υποχρεωτικός εμβολιασμός, QR πιστοποιητικό υγείας, προετοιμασία της ψηφιακής ταυτότητας κ.α.

- σταδιακό πέρασμα απ' τα μετρητά στο ψηφιακό νόμισμα. Εδώ το παγκόσμιο τεχνοδεσποτικό νεοδουλοπαροικιακό σύστημα εδραιώνεται.

 Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών-BIS, διευθύνει τη ψηφιοποίηση του χρήματος εμπλέκοντας τα 4/5 των Κεντρικών Τραπεζών σε όλο τον κόσμο. Εδώ η κρυφή ατζέντα απεργάζεται τη βαθμιαία κατάργηση των μετρητών, την έκδοση όλων των χρημάτων μόνο απ' τις Κεντρικές Τράπεζες που θα ελέγχουν και θα εκδίδουν πλήρως ψηφιακό χρήμα.

Σημαντικές κινήσεις:

 -ΗΠΑ: Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα επιταχύνει τη διαδικασία ανάπτυξης του ψηφιακού δολαρίου.

 -ΕΕ: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άρχισε την διερευνητική διαδικασία  τον Οκτώβρη 2021που αναμένεται να ολοκληρωθεί εφέτος τον Οκτώβριο.

 -Ρωσία: Ο νόμος για το ψηφιακό ρούβλι σχεδιάζεται να εγκριθεί τούτο τον Απρίλιο και να τεθεί σε ισχύ τον Μάιο.

 -Κίνα: Η Κεντρική Τράπεζα άρχισε απ' το 2015 τη λειτουργία του ψηφιακού γιουάν.

 Καθώς το ψηφιακό νόμισμα είναι κεντρικά προγραμματιζόμενο χρήμα, εν δυνάμει αίρεται  η κατοχή του απ' τη πλειονότητα των ανθρώπων.

Εδώ ας φανταστούμε την σταδιακή καθολική εγκαθίδρυση ενός κινεζικού "συστήματος κοινωνικής πίστωσης" (αξιολόγησης / ανταμοιβής / τιμωρίας των ανθρώπων) σε Ανατολή και Δύση, όπως το ονειρεύονται η βαθιά εξουσία, το WEF κλπ:

Η κλίμακα πρόσβασης στο "ψηφιακό πορτοφόλι" θα είναι διαφορετική για τους υπάκουους και τους ανυπάκουους υπηκόους. Όπου οι δεύτεροι θα αντιμετωπίζουν μεγάλους τραπεζικούς περιορισμούς  έως και αποκλεισμούς.

Επιπρόσθετα μπορεί να υφίσταται κεντρικός χρονικός προγραμματισμός ως προς τις αναλήψεις.   Από όρια αναλήψεων έως καθορισμένο διάστημα κατοχής (που εάν δεν ξοδευτεί κατάσχεται) ανάλογα τη συγκυρία.

Έτσι ως ηλεκτρονικό το χρήμα, εν δυνάμει παύει να 'ναι για τους νεοδουλοπάροικους ένα περιουσιακό στοιχείο τους, μέσο αποταμίευσης / αποθήκευσης αξίας.

 

 

-

Δεν υπάρχουν σχόλια: