Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Δεν είναι ένα το Πολυτεχνείο αλλά "πολλά" (σχόλιο)

 


Δεν είναι ένα το Πολυτεχνείο αλλά "πολλά"

- Των εξεγερμένων φοιτητών, της αφυπνισμένης νεολαίας και μιας αλληλέγγυας μειονότητας του λαού.

- Της αποστασιοποιημένης, αδιάφορης κοινωνικής πλειονότητας.

- Της αποτυχημένης αρχικής προσπάθειας ΚΝΕ, Ρήγα Φεραίου να μην προχωρήσει η κατάληψη.

- Της "Πανσπουδαστικής Νο 8" Γενάρης-Φλεβάρης 1974 (που στοιχειώνει το ΚΚΕ): "Καταγγέλουμε την προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου την Τετάρτη, 14 Νοέμβρη, 350 περίπου οργανωμένων πρακτόρων της ΚΥΠ σύμφωνα με το προβοκατόρικο σχέδιο των Ρουφογάλη-Καραγιαννόπουλου με βάση τις επιλογές του παραμερισμένου τώρα τέως πρωτοδικτάτορα Παπαδόπουλου και της αμερικάνικης CIA, με σκοπό να προβάλουν με κάθε μέσο τραμπουκισμού και προβοκάτσιας γελοία και αναρχικά συνθήματα και συνθήματα που δεν εκφράζανε τη στιγμή και τις συγκεκριμένες συνθήκες".

- Της παρεμβαίνουσας αμερικανοκρατίας με γεννήματα: Χούντα Ιωαννίδη, προδοσία Κύπρου / τουρκικός "Αττίλας",  "νόθα μεταπολίτευση".

- Της ανάδειξης μιας νέας ανερχόμενης μεταπολιτευτικής ελίτ από πρόσωπα που εξαργύρωσαν τη συμμετοχή τους, σε κομματικές και πολιτικές καριέρες.

- Των εκκωφαντικά απόντων αλλά  αναβαπτισμένων πλέον, δια μέσου της ακρωτηριαστικής κομματοκρατικής θεσμισμένης "γιορτής της (ψευτο) δημοκρατίας" τους.

- Της καταθλιπτικής επαναληπτικότητας των ετήσιων "μουσειακών εκδηλώσεων" και επετειακών "αγωνιστικών παρελάσεων" για την17 Νοεμβρη σε μια αποδιοργανωμένη αποικιοποιημένη Ελλάδα όπου βασιλεύει το "κάθε πέρσι και καλύτερα".

 


 

-

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: