Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Ρωσία - Ουκρανία, τα χειρότερα είναι μπροστά

 


Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία παρατείνεται ο εκλεκτός της χρηματιστικής ελίτ Μακρόν κάλεσε τη Μόσχα να δείξει "υπευθυνότητα" και "να επιτρέψει τη σπορά", αλλιώς διεθνώς επέρχεται λιμοκτονία.

Αυτό που κρύβει ο Μακρόν είναι ότι αυτός, οι όμοιοι του και τα αφεντικά τους στη δυτική βαθιά εξουσία πυροδότησαν:

α) Μια αδυσώπητη παγκόσμια αναμέτρηση μέχρις εσχάτων ανάμεσα στις γεωπολιτικές  συμπαρατάξεις της Δύσης και της Ανατολής (η οποία επέφερε και την κατάρρευση της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας).

β) Μια επικίνδυνα κλιμακούμενη εμπόλεμη έναρξη, όπου η τεχνοκρατική νεοφεουδαρχία των Αγγλοσάξονων και της Ε.Ε. δεν θυσιάζει μόνο την Ουκρανία αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.  Η οποία, έχοντας εισέλθει προγραμματισμένα απ' το 2020 σε μια πολυδιάστατη ανθρωπολογική κρίση πλήρους κλίμακας, σπρώχνεται σε πελώριες καταστροφές.

Στο έδαφος της ανατολικής Ουκρανίας, που βρίσκονται οι κύριες παραγωγικές περιοχές της χώρας, ο στρατός του Κιέβου λειτουργεί υπό μιαν ατζέντα ανθρωπιστικής καταστροφής: Ανατίναξη φραγμάτων και εγκαταστάσεων υδροληψίας, διάλυση  ζωτικών υποδομών για τη γεωργία και τη βιομηχανία.

Δεν είναι μόνον η ευρωατλαντική προσταγή που ερειπώνει την Ουκρανία και οδηγεί  το λαό της στον εξοντωτισμό και την εκμηδένιση. Οι ντόπιοι ολιγάρχες είναι ενεργοί βοηθοί στην καταστροφή της χώρας τους.

Ο Αχμέτοφ παρέδωσε τη "δική του" Μαριούπολη (κέντρο της μεταλλουργικής παραγωγής του και  βασικός λιμένας) στους μπαντεριστές και τους δυτικούς μισθοφόρους (όντας ένας απ' τους χρηματοδότες τους), βασικός υπεύθυνος για την απαγόρευση εκκένωσης, την ομηροποίηση και την σφαγή αμάχων.

Κι ενώ η βιομηχανική κληρονομιά του Αχμέτοφ στο Ντονμπάς γίνεται ερείπια, ανάλογα το ίδιο αναμένει τη βιομηχανική ζώνη σε Δνείπερο και Ζαπορόζιε, κληρονομιά του Κολομοΐσκι (προστάτη των Ζελένσκι, Ντνίπρο 1, Ντνίπρο 2, Αζόφ, Αϊντάρ κλπ).

Δυστυχώς οι πύλες του θανάτου και της καταστροφής είναι τώρα ορθάνοιχτες ενόσω η "ειρήνη" είναι το λιγότερο που θα 'θελαν ο Μπάιντεν, οι Neocons αλλά και όλοι οι "Μακρόν" του ακραίου κέντρου θιασώτες του φιλελεύθερου ολοκληρωτισμού της Εσπερίας.

Και παρ' όλες τις ενδοτικές ορέξεις των νεοβογιάρων της ρωσικής ολιγαρχίας που "στρίβουν δια του αρραβώνος" των διαπραγματεύσεων, η αμείλικτη πραγματικότητα είναι μια: Στο ουκρανικό τερέν ο πραγματικός πόλεμος είναι αυτός που έρχεται.

Αλίμονο στους τραγικά ανυπεράσπιστους ανθρώπους, τα αθώα θύματα του "Μολώχ - θεού της ανθρωποσφαγής" που πληρώνουν με την ίδια τη ζωή τους το μέγιστο τίμημα για να μάθουν οι υπνοβάτες ευρωατλαντιστές και οι μπαντεριστές της αποικιοποιημένης Ουκρανίας "τι σημαίνει πόλεμος"...

Τώρα οι ΗΠΑ, Βρετανία, Ε.Ε. ξεκινούν το έργο κάλυψης των απωλειών της πρώτης φάσης του πολέμου και του επανεξοπλισμού μεγάλης κλίμακας στην Ουκρανία, όπου ανεβάζουν τη στρατιωτική αναμέτρηση με τη Ρωσία σε ανώτερο επίπεδο, ήτοι:

-Προχωρημένα επιθετικά συστήματα, πυροβολικό, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και  μεταφοράς προσωπικού, πυρομαχικά υψηλής ακρίβειας, αντιαρματικά. Ιδιαίτερη σημασία έχουν εδώ:  κινητά πυρομαχικά  Switchblade, βρετανικά  Starstreak (MANPADS),  αμερικανικά Stinger, νορβηγικά πυραυλικά συστήματα NSM, NASAMS και ενδεχομένως τα  επιχειρησιακά-τακτικά συστήματα MGM-140 που μπορούν να χτυπήσουν βαθιά στη ρωσική επικράτεια.

Έχουμε λοιπόν πλάι στην ασίγαστη "βούληση για μάχη" των Ουκρανών και τα σύγχρονα όπλα του ΝΑΤΟ . Τα οποία μπορούν να υπονομεύσουν την όποια έως τώρα ανωτερότητα των ρωσικών χερσαίων και ναυτικών δυνάμεων.

Ο Ρώσος υφυπουργός εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε στο TASS πως είναι νόμιμοι στόχοι τα οχήματα ΗΠΑ / ΝΑΤΟ που μεταφέρουν όπλα στην Ουκρανία .   Αυτό μεταφράζεται ως απειλή κατάρριψης ή καταστροφής στα αεροδρόμια και των Νατοϊκών αεροσκαφών όταν ξεφορτώνουν οπλισμό.

Εν τούτοις η είσοδος και η διακίνηση των δυτικών όπλων στο ουκρανικό έδαφος μπορεί να ακολουθεί και άλλες αθέατες διαδρομές: μέσω καμουφλαρισμένων επαγγελματικών φορτηγών κ.α. οχημάτων στις δασώδεις περιοχές, τις δευτερεύουσες οδικές αρτηρίες, τραίνα κλπ.

Το αρχικό στάδιο της στρατιωτικής επέμβασης  όπου η Ρωσία είχε την πρωτοβουλία  και το πλεονέκτημα να υπαγορεύει τους δικούς της όρους έχει εξαντληθεί. Χάθηκε στις αντιφάσεις ενός εξ αρχής εσφαλμένου στρατιωτικού σχεδίου, στα περιορισμένα όρια και στην εξάντληση του ρυθμού μιας αντιτρομοκρατικής  "ειδικής επιχείρησης" όπως τελικά αποδείχτηκε. Που η 6η φάλαγγα του ρωσικού κατεστημένου αρνούνταν διαρκώς να την αποκαλέσει και να την υποστηρίξει ως πόλεμο, διότι η ίδια έθετε σε κάθε βήμα την δεσπόζουσα  προτεραιότητα των ενδοτικών διαπραγματεύσεων.

Μπορεί σε πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο ο δημόσιος λόγος στη Ρωσία να αντιλαμβάνεται ότι η αναμέτρηση στην Ουκρανία αφορά ένα "γεωπολιτικό πόλεμο ηπείρων" αλλά αυτό ξεχάστηκε στον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή του πραγματικού στρατιωτικού πολέμου. Ότι τελικά στο ουκρανικό τερέν διεξάγεται μια πλήρη αναμέτρηση με το ΝΑΤΟ όπου ο  στρατός του Κιέβου έχει προετοιμαστεί εδώ και μια 8ετία με σκοπό τη διεξαγωγή ενός αδιάλλακτου, αποτελεσματικού, μακροχρόνιου Proxy War.

Για την ίδια τη Μόσχα ένα 2ο στάδιο πολεμικής σύγκρουσης αρχίζει που απαιτεί μεταβολή σχεδιασμού, τεράστια συγκέντρωση πόρων, μέγιστη στρατιωτική και κοινωνική κινητοποίηση, ακατάβλητο λαϊκό πατριωτικό φρόνημα. Η Ουκρανία πιθανό να 'ναι μόνο το πρώτο  θέατρο επιχειρήσεων της πλανητικής αντιμαχίας. Και με την 6η φάλαγγα στην εξουσία η στρατηγική νίκη εμποδίζεται.

 

Σημειώσεις

 

 1)  Στην Ουκρανία η Παγκόσμια Γεωπολιτική Τάξη Τίθεται υπό “Δημιουργική Καταστροφή”

https://tileplagktoiplanai.blogspot.com/2022/02/blog-post.html

 

2)  Στην Ουκρανία η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις αντιφάσεις ενός ελαττωματικού στρατιωτικού σχεδίου

https://tileplagktoiplanai.blogspot.com/2022/03/blog-post.html

 

3)  Κερδισμένοι και χαμένοι του ρωσο-ουκρανικού πολέμου

http://tileplagktoiplanai.blogspot.com/2022/03/blog-post_22.html




-

Δεν υπάρχουν σχόλια: