Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Κρεμλίνο σε “τριγωνική αυτοπαγίδευση” (σχόλιο)

 



Η Ρωσία στις 24 Φεβρουαρίου θέλησε δια της "ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης" στην Ουκρανία  να προβεί σε ένα γιγάντιο γεωπολιτικό άλμα.

Όμως το Κρεμλίνο εξαρχής μπλέχτηκε σε μια εσωτερική "τριγωνική αυτοπαγίδευση" ήτοι στην αρνητική συλλειτουργία ανάμεσα στην:

I) Εκκωφαντική αναποφασιστικότητα της εγχώριας νεοβογιαρικής ελίτ, ανίκανης ν' αντιληφθεί το μέγεθος του διακυβεύματος και να υποστηρίξει τη μέγιστη συγκέντρωση όλων των αναγκαίων ανθρωπίνων, υλικών, οργανωτικών και ιδεολογικών πόρων μιας κρίσιμης πολεμικής κινητοποίησης.

II) Εκκωφαντική αποτυχία των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών να αξιολογήσουν ορθολογικά στο χρονικό διάστημα πριν την στρατιωτική επέμβαση:

- Τις πραγματικές πολεμικο-πολιτικές δυνατότητες του ουκρανικού καθεστώτος (εκτίμηση περί γρήγορης κατάρρευσης).

- Την ψυχοϊστορική ιδιοπροσωπία του ουκρανικού πληθυσμού. Την επιρροή του μπαντερισμού και τη μόχλευση του ρωσοφοβικού "μίσους" που όρισε τη "βούληση για μάχη". Το απρόβλεπτο σημαντικότατο παραπροϊόν αυτού του κακοοργανωμένου παρατεταμένου πολέμου, που επέλεξε το καθεστώς του Πούτιν, ήταν ότι ενόσω η μεγάλη πλειοψηφία του ουκρανικού λαού αντιλαμβανόταν πως ήταν μέρος του ευρύτερου ρωσικού κόσμου τώρα πλέον ενστερνίζεται φανατικά την κοσμοεικόνα του ολοσχερούς και αμετάκλητου εθνικού διαχωρισμού και της απόλυτης εχθρότητας απέναντι στη Ρωσία.  

- Τα επίπεδα δυναμικότητας (ποιοτικά και ποσοτικά) των ενόπλων δυνάμεων του Κιέβου ως προωθημένου, δομημένου νεοαποικιακού ατλαντικού στρατού της συλλογικής Δύσης με:

 α) Απέραντο στρατηγικό βάθος (σε ολόκληρη την Εσπερία).

β) Διαρκή εισροή προχωρημένου Νατοϊκού εξοπλισμού (το 2ο αμερικανικό lend-lease υπέρ του νεομπαντερισμού).

γ) Ανεξάντλητες εφεδρείες (σε αριθμούς εκατομμυρίου) ως προς το έμψυχο στρατιωτικό δυναμικό.

III) Εκκωφαντικός γνωστικός βολονταρισμός και υποκειμενισμός πλήθους Ρώσων και άλλων στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων και ειδικών στρατηγικών αναλυτών (εξαιρουμένης μιας αξιόλογης μικρής μειοψηφίας, με  "φωνή βοώντος εν τη ερήμω") οι οποίοι όχι μόνο δεν διέγνωσαν εξαρχής πρόβλημα και αντιφάσεις στην "ειδική επιχείρηση", αλλά αρκετοί εξ αυτών συνεχίζουν ακόμη και τώρα τη "δικαιολογητική" για ένα σχέδιο αδύναμο και προβληματικό. Αναπαράγοντας πλείστες αυταπάτες για την εξέλιξη του και μη αντιλαμβανόμενοι:

α) τον διευρυνόμενο "βάλτο" ενός παρατεταμένου πολέμου θέσεων” στο πεδίο ανατολική Ουκρανία όπου οι ενδεχόμενες ρωσικές τακτικές νίκες στο Ντονμπάς θα είναι απλώς προσωρινές.

β) την επιδείνωση των παραγόντων που αφορούν την ασφυκτική δυτική περικύκλωση και την ευρωπαϊκή / συλλογική ασφάλεια. Ένας από τους στόχους της ρωσικής επέμβασης ήταν να μείνει η Ουκρανία εκτός ΝΑΤΟ. Τώρα οι διαδικασίες Νατοποίησης  ενσωματώνουν Φινλανδία , Σουηδία ενάντια στη Ρωσία.

 

Σημειώσεις

 

1)  Στην Ουκρανία η Παγκόσμια Γεωπολιτική Τάξη Τίθεται υπό “Δημιουργική Καταστροφή”

https://tileplagktoiplanai.blogspot.com/2022/02/blog-post.html

 

2)  Στην Ουκρανία η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις αντιφάσεις ενός ελαττωματικού στρατιωτικού σχεδίου

https://tileplagktoiplanai.blogspot.com/2022/03/blog-post.html

 

3)  Κερδισμένοι και χαμένοι του ρωσο-ουκρανικού πολέμου

http://tileplagktoiplanai.blogspot.com/2022/03/blog-post_22.html

 

4)  Ρωσία - Ουκρανία, τα χειρότερα είναι μπροστά

https://tileplagktoiplanai.blogspot.com/2022/04/blog-post_13.html

 

 

-

Δεν υπάρχουν σχόλια: