Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Προς de facto αναγνώριση του Κοσόβου.


Τη Τετάρτη 21 Μαΐου 2008, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Διαβαλκανικής στο Πομόριε της Βουλγαρίας, η υπ.εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρα Μπακογιάννη είχε μυστικό ραντεβού με τον λεγόμενο "υπ.εξωτερικών" του Κοσόβου, Σκεντέρ Χουσενί.

Ο Χουσενί εμφανίστηκε με τρόπο πραξικοπηματικό στη Διαβαλκανική με την ανοχή όλων, εκτός της Σερβικής αντιπροσωπείας που οδηγήθηκε σε αποχώρηση από τη Σύνοδο.

Τούτη η πολιτική πράξη αποδομεί σημαντικά την επικοινωνιακή εικόνα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής (της δήθεν "υπευθυνότητας" και των "αρχών") για την μη αποδοχή των, εκτός του διεθνούς δικαιϊκού πλαισίου, τετελεσμένων.

Η συνάντηση προβλήθηκε έντονα από τους Αλβανοκοσοβάρους και συνιστά το προοίμιο της de facto αναγνώρισης ενός παράνομου ιμπεριαλιστικού προτεκτοράτου στη δυτική Βαλκανική (ως εκφρασμένη απαίτηση της ηγεσίας του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Ράις και Φριντ), εξέλιξη που οδηγεί στην εκ των έσω αποσταθεροποίηση της εθνικής πολιτικής σε Κύπρο και Δ.Θράκη.

Δείτε:

9 σχόλια:

ange-ta είπε...

εμμετικές ιστορίες!

Ειδικά εμείς, που τόσο πολύ ζητάμε να εφαρμοστεί το διεθνές δίκαιο για την Κύπρο, είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο να αναγνωρίσουν ντε φάκτο αυτο το μαφιόζικο κράτος!

Ο Καραμανλής θα μείνει στην ιστορία, ως ο ανηψιος αντι του θείου, που λέει και ο Μαρξ στην 18η Μπρυμαίρ.

Ανώνυμος είπε...

Για τον ανηψιό δε, ο Κάρολος
έγραψε στη "18η Μπρυμαίρ" εκείνη τη διαχρονική περίφημη ρήση "Ποτέ μνηστήρας θρόνου δεν κερδοσκόπησε πιο πρόστυχα πάνω στη προστυχιά της μάζας", η οποία και συμπυκνώνει την απόλυτη δυναμική περιληπτική κριτική.
Καλό σαβ/κο @ Ange-Ta

ange-ta είπε...

έτσι ακριβώς!!!!

ange-ta είπε...

Τα Σάββατα δουλεύω, οπότε μου μενει η Κυριακή που όποιος μου τη χαλάει το καθαρίζω!
Εχω επι τούτου ενα νεροπίστολο

Ανώνυμος είπε...

Κατά τη γνώμη μου αυτές οι πρωτοβουλίες της Ντόρας
έχουν την έγκριση του Καραμανλή. Δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς
πως ο πρωθυπουργός είναι
ανημέρωτος. Οπότε σαφώς είναι και συνυπέυθυνος.
Η προοπτική υιοθέτησης της "δυτικής πολιτικής γραμμής" στο Κόσοβο (όπως εξάλλου και στο θέμα της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας σε Πολωνία,Τσεχία)είναι μάλλον τα εξισσοροπιστικά αντισταθμιστικά λίτρα που πρόκειται να καταβάλει ο Καραμανλής για το ("εσωτερικής κατανάλωσης") Βέτο στο σκοπιανό και για τις "μπίζνες" της γεωπολιτικής των αγωγών.

Ανώνυμος είπε...

Σ αυτά που επεσήμανες πρόσθεσε και την ελληνική στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν. Η οποία για το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο "συμβάλλει στην ανοικοδόμηση του κράτους, την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας και πάνω από όλα στην επίτευξη της διεθνούς ειρήνης" (19-4-2008, Δήλωση του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, προέδρου της κοινοβουλευτικής επιτροπής 'Αμυνας & Εξωτερικών, κατά την επίσκεψη 11 βουλευτών ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ στην Καμπούλ).

Ανώνυμος είπε...

Τα ανταλλάγματα για το όνομα της FYROM είναι δυσβάστακτα. και για τους Έλληνες, ακι για τους Σκοπιανούς και για όλους τους λαούς της περιοχής. Η ιμπεριαλιστική μπότα μπαίνει πιό βαθιά στο βαλκανικό χώμα.

Ανώνυμος είπε...

Και ανταλλάγματα για το απολύτως τίποτα. Έχουμε και τη πρόσφατη παρέμβαση του "αρχιεπισκόπου" της ΠΓΔΜ περί δικής τους Θεσσαλονίκης, που σαφώς έχει την έγκριση του εκεί πολιτικού κατεστημένου και αυτά σε συνδυασμό με το αμερικανικό διαιρετικό παίγνιο στις σχέσεις Αθήνας και Σκοπίων.
Είναι ορατό πως αυξάνονται οι εμπλοκές και κάνουν ανέφικτη κάποια συμβιβαστική λύση για το άμεσο μέλλον. Από αυτή τη σκοπιά τίθεται ζήτημα αναθεώρησης και επαναχάραξης της ελληνικής πολιτικής στο συγκεκριμένο ζήτημα,
(δεν το θεωρώ πολύ πιθανό για την
ελληνική πολιτικήολιγαρχία)
καθώς η γραμμή της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό δεν φαίνεται να περπατά στη γειτονική χώρα ενώ αντίθετα παγιώνεται και κερδίζει έδαφος η επεκτατική-αλυτρωτική ιδεοληψία. Πολλοί θεωρούν πως πρόκειται για προεκλογική αλυτρωτική δημαγωγική συνθηματολογία, εσωτερικής κατανάλωσης, όμως κατά τη γνώμη μου θα φανεί και μετεκλογικά ότι πρόκειται για ένα μονιμότερο και παγιωμένο χαρακτηριστικό.

ikonikos είπε...

Δυστυχώς, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η "ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική" είναι μια συνεχής απάτη με καθαρή συνενοχή στα εγκλήματα ενάντια των λαών της περιοχής.. Κι αυτό για όσους νόμιζαν ότι η "πολιτική των αγωγών" δεν είχε σχεδιαστεί με ανταποδοτικά μέτρα.

Με τις αποφάσεις αυτές ο Καραμανλής και η Ντορολίζα καταφέρνουν να ικανοποιήσουν και τη σχετικά ανεξάρτητη ρωσική ελίτ αλλά και να μείνουν πιστοί στην υπερεθνική τάξη και στους σχεδιασμούς της.

Φίλε μαύρο φως, χαίρομαι που βλέπω να υπάρχουν ελευθεριακά μπλογκ που βλέπουν σφαιρικά τα ζητήματα και αντιλαμβάνονται τη διαβάθμιση που υπάρχει μεταξύ του πατριωτισμού της αριστεράς ως άμυνα απέναντι σε επιθετικούς αλυτρωτισμούς, του εθνικισμού (που χρησιμοποιεί η υπερεθνική ελίτ για να επιβάλει τη νέα τάξη της) και της επιτακτικής επιδίωξης της επιθυμητής κοινωνίας που δεν θα έχει σχέση με έθνη-κράτη, ετερονομίες, τάξεις και κεφάλαιο.