Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Ο «Δελφικός Χρησμός» συμβουλεύει σαρωτικό κυβερνητικό ανασχηματισμό



Οι μήνες που έρχονται θα καθορίσουν καταλυτικά την κατάσταση της Χώρας στα εθνικά θέματα.

Η αμερικανοατλαντική συμμαχία επείγεται να σύρει την Ελλάδα σε εθνικό ακρωτηριασμό με στρατηγικής κλίμακας υποχωρήσεις και παραχωρήσεις απέναντι στην ΠΓΔΜ και στη νεοθωμανική Τουρκία καθώς και να ακυρώσει οριστικά το προηγούμενο «άνοιγμα» προς τη Ρωσία. Και αυτή η βιασύνη μεγαλώνει ενόσω τα ευρασιατικά μέτωπα σε Αφγανιστάν, Ιράκ και Ιράν εξελίσσονται αρνητικότατα για τον ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό.

Για τούτο μέσω των άμεσων εκλογών προετοιμάζεται η αναδιάταξη της πολιτικής σκηνής και ενισχύεται η ανάληψη της κομματικής και κυβερνητικής διαχείρισης από τους πιο πειθήνιους αμερικανόδουλους οσφυοκάμπτες. Ώστε να διεκπεραιωθεί ανεμπόδιστα το σχέδιο της καθολικής πολιτικής αμερικανοποίησης και της εργασιακής «πακιστανοποίησης» του τόπου.

Να γιατί το γνωστό συγκρότημα και οι διαπλεκόμενοι μάγειροι μιας μεθεπόμενης πασοκονεοδημοκρατικής συγκυβέρνησης είναι απολύτως σίγουροι και διακηρύσσουν εκβιαστικά πως τον Οκτώβρη πάμε σε εκλογές.


Αλλά μόνον οι ανόητοι είναι επιρρεπείς σε τόση παραπλάνηση. Διότι αυτό που θα καθορίσει σε τελική ανάλυση το όλο ζήτημα "άμεσες εκλογές ή σε βάθος κυβερνητικός ανασχηματισμός" δεν είναι ο «αυτοκτονικός ιδεασμός» του Καραμανλή. Αλλά πάρα πολλά επίσης εξαρτώνται από το πώς στέκεται στη ζυγαριά και το όποιο βάρος του «γερμανογαλλικού άξονα». Αν μετά την πυρπόληση της Αττικής αυτός θα συγκατατεθεί στο να καεί τελεσίδικα και το «χαρτί Καραμανλή» ή όχι. Το αποτελέσμα της σημερινής απογευματινής συνάντησης Αλμούνια – Παπαθανασίου στις Βρυξέλες, ως προς την αιτούμενη δίχρονη καθυστέρηση για το 3% του δημοσιονομικού ελλείμματος, θα δώσει την απάντηση.

Σε περίπτωση επίτευξης της διεκδικούμενης παράτασης, πράγμα που είναι πιθανό οι εκλογές αναβάλλονται ίσως για την Άνοιξη και ο επικείμενος νεοδημοκρατικός κυβερνητικός ανασχηματισμός θα είναι σαρωτικός, με τη Ντόρα πρώτα πρώτα εκτός (Υπ. Εξ.) αλλά και πλείστους άλλους.



_

2 σχόλια:

mavro.fws είπε...

Τελικά αυτό δεν ήταν διάγγελμα αλλά τηλεοπτικο-πολιτικό κατάντημα.

Ο Καραμανλής επικαλούμενος την οικονομική κρίση και τις πασίγνωστες πια και μονότονα επαναλαμβανόμενες από το 2004, τρεις «προτεραιότητες» του:
νοικοκύρεμα του κράτους, πόλεμος κατά τις φοροδιαφυγής και
διαρθρωτικές αλλαγές, δικαιολόγησε την προσφυγή στις κάλπες επειδή λέει δεν τον αφήνουνε να τις προωθήσει ως το τέλος της κυβερνητικής θητείας!!!

Ο δε ιλαροτραγικός εξορκισμός από μεριάς του της μακράς προεκλογικής περιόδου αντιμετωπίζεται με την μέθοδο της...παρατεταμένης εκλογικής περιόδου, αφού το πιθανότερο είναι διαδοχικές
εκλογές έως την πασοκική αυτοδυναμία.

Η ουσία είναι τελικά ότι ο «ανιψιός» αποδείχτηκε ένας ριψάσπις και φυγόμαχος τακτικιστής «του στρίβειν δια» της...κάλπης, με την παράταξη του να γίνεται ένας καταρρέων, αλληλοσπαρασσόμενος
θίασος σκιών.

Μ.Φ. είπε...

Όπως φαίνεται στη χθεσινή συνάντηση, στο περιθώριο του άτυπου ecofin στις Βρυξέλλες, μεταξύ
υπ. Οικονομίας & οικονομικών Γ.Παπαθανασίου και του επιτρόπου των οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της Ε.Ε. Χοακίν Αλμούνια δεν βγήκε τίποτα ιδιαίτερο που να μετρούσε στους υπολογισμούς Καραμανλή.

Αντί τη διετή παράταση για τη μείωση στο 3% του ελλείμματος που ζήτησε ο Παπαθανασίου προκειμένου η χώρα να συμμορφωθεί προς τις επιταγές του «συμφώνου σταθερότητας, ο Αλμούνια προσγείωσε απότομα την καραμανλική κυβέρνηση ότι η Κομισιόν ίσως δείξει κάποια κατανόηση για την Ελλάδα μόνο και εφόσον η κυβέρνηση εφαρμόσει εδώ και τώρα ένα σαφές πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταβολών.