Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΚΕΑ: Η άθλια εκδήλωση των δωσίλογων της πρώτης κυβέρνησης “Αριστερά” για τον Μπελογιάννη, ο ρόλος του ΚΚΕ, και η ανάγκη για αγώνα εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΚΕΑ: Η άθλια εκδήλωση των δωσίλογων της πρώτης κυβέρνησης “Αριστερά” για τον Μπελογιάννη, ο ρόλος του ΚΚΕ, και η ανάγκη για αγώνα εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης

29 Μαρτίου  2017

Η συμμετοχή του Γ. Γ. του ΚΚΕ στα εγκαίνια του μουσείου του ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ήταν η σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι της αθλιότητας και σκύλευσης της μνήμης του εκτελεσμένου αγωνιστή, από τη μια μεριά των δωσίλογων του ΣΥΡΙΖΑ και, από την άλλη, της απύθμενης υποκρισίας και εκφυλισμού της σημερινής ηγεσίας του ΚΚΕ και της πολιτικής του γραμμής.

Όπως είπε ο Κουτσούμπας, οι χιλιάδες μπελογιάννηδες αγωνίστηκαν με κάθε θυσία, ανυποχώρητοι για ΕΘΝΙΚΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.  Γι’ αυτό άλλωστε γιγαντώθηκε και το ΚΚΕ στα χρόνια της Κατοχής, αφού τελικά η τότε ηγεσία του παραδέχτηκε ότι πρέπει να υπάρξει (όπως είναι φυσικό) πρώτα η εθνική απελευθέρωση, για να δημιουργηθούν έπειτα οι προϋποθέσεις για την κοινωνική αλλαγή. Κι έτσι άφησαν τις «βαθιές» αναλύσεις για τους «ιμπεριαλιστικούς πολέμους» και προχώρησαν στη δημιουργία του ΕΑΜ που ένωσε τη μεγάλη πλειοψηφία του λάου.

Σήμερα το ΚΚΕ κρατά μια άθλια στάση μπροστά στην καταστροφή του ελληνικού λάου και της πατρίδας μας, γιατί δεν ξεσηκώνει αληθινά τα πλατιά λαϊκά στρωματά σε ένα νέο ΕΑΜ, που φυσικά δε θα είναι το ίδιο με τότε, αλλά θα θέτει ισότιμα το ζήτημα όχι μόνο της Εθνικής, αλλά και της Κοινωνικής απελευθέρωσης, αφού η σημερινή κατοχή δεν είναι απλά στρατιωτική όπως τότε, αλλά κατ’ αρχήν οικονομική κατοχή, και κατά συνέπεια πολιτική και πολιτισμική.

Όταν στις εκλογές του 2012, μετά το σοκ των μνημονίων και της βίας που ασκήθηκε πάνω στους Έλληνες, έβγαινε ο μεγαλύτερος ίσως πολιτικός απατεώνας στην ελληνική ιστορία Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ των παρόμοιων απατεώνων Φλαμπουράρη και σία και έλεγε ότι θα σώσει την Ελλάδα και θα καταργήσει τα μνημόνια χωρίς σύγκρουση και άμεση έξοδο από την ΕΕ, η Παπαρήγα και το ΚΚΕ έλεγαν «θα είμαστε λαϊκή αντιπολίτευση», αντί να ξεσηκώσουν την Ελλάδα σε ένα νέο ΕΑΜ, με ΑΜΕΣΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Δηλαδή αυτό θα ήταν το πρώτο βήμα για να βγει η Ελλάδα από το στόμα του λύκου (βλέπε ΕΕ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ) και να αρχίσει να χτίζει Αυτοδύναμη οικονομία (όπως άλλωστε τότε το ΜΕΚΕΑ πρότεινε στο ΚΚΕ, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλους, αλλά πήρε την άρνηση όλων).

Έτσι, μετά από αυτή την εγκληματική στάση του ΚΚΕ, ο λαός τους έβαλε στη γωνιά, ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει την εναλλακτική λύση για το λαό, με την ευρύτερη δυνατή λαϊκή συσπείρωση για να αναμετρηθεί στα ίσα με τον Τσίπρα στη συνέχεια. Και όχι μόνο. Θα ήταν το μοναδικό κόμμα της Αριστεράς στον κόσμο που θα ξεκινούσε αγώνα όχι μόνο για την κοινωνική αλλά και την εθνική απελευθέρωση, χωρίς την οποία, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης η πρώτη είναι αδύνατη, εκτός βέβαια αν καταλήξουμε στις τροτσκιστικές ανοησίες της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης, τη στιγμή που ούτε μία απλά πανευρωπαϊκή απεργία δεν σημειώθηκε για την ουσιαστική αναίρεση των κατακτημένων με αίμα εργατικών δικαιωμάτων στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.

Αντ’ αυτού το ΚΚΕ είπε και λέει στο λαό, γίνετε όλοι κομμουνιστές, κάντε την επανάσταση και εγώ θα μπω κεφαλή, όταν γίνει αυτό – και μετά θα βγούμε από την ΕΕ! Δηλαδή ποτέ! Και αυτό όχι μόνο γιατί δεν υπάρχουν οι υποκειμενικές συνθήκες έτσι όπως τις οραματίζεται η μαρξιστική θεωρία του 19ου αιώνα για να γίνει η «επανάσταση», αλλά και για τον απλό λόγο ότι καμία αντισυστημική κοσμοθεωρία δεν μπορεί να γίνει το κυρίαρχο παράδειγμα στα λαϊκά στρώματα όταν καταρχήν δεν αγωνίζεται για την εθνική κυριαρχία ενός λαού που είναι υπό κατοχή. Και η σημερινή κατοχή είναι καταρχήν οικονομική και κατά συνέπεια πολιτική και πολιτισμική.

Από το 2012 κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και φάνηκε ακόμα περισσότερο η εγκληματική έως ύποπτη στάση της ηγεσίας του.

Αφήνουν να περνάει στο ντούκου η Κατοχή της χώρας από την ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗ ΕΛΙΤ, η οποία και βέβαια επιβάλλεται σε αγαστή συνεργασία με την ντόπια ελίτ και την υποστήριξη των ανώτερων στρωμάτων, και παραμυθιάζει τον κόσμο με τον αγώνα για τον επερχόμενο σοσιαλισμό, αντί να παλέψει για την άμεση λύση, την αποτίναξη της κατοχής και την άμεση έξοδο από την ΕΕ, σαν το πρώτο βήμα στην κοινωνική απελευθέρωση.

Έτσι, ενώ έγινε ο σεισμός του ΜΠΡΕΞΙΤ και παντού στον κόσμο αναπτύσσονται κινήματα για την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, ενάντια στην Υ/Ε και τη Παγκοσμιοποίηση, για το ΚΚΕ αυτό προφανώς δεν έχει σχέση με τον αγώνα που πρέπει να αναπτυχθεί κι εδώ!

Κατά συνέπεια το ΚΚΕ υιοθετεί πλέον σχεδόν όλη την ατζέντα-προπαγάνδα της Υ/Ε για τον δήθεν «φασιστικό» κίνδυνο που εκπροσωπούν τα κινήματα αυτά, τα οποία έχουν μεγάλη λαϊκή υποστήριξη, κυρίως από τα εργατικά στρώματα, εφόσον η Αριστερά που έπρεπε να πρωτοστατεί στο σημερινό αγώνα πρωτίστως για εθνική απελευθέρωση, είναι απούσα! Αντιθέτως τα διάφορα τμήματα της Αριστεράς (είτε τα «σοσιαλδημοκρατικά», κατά το ΚΚΕ, είτε «επαναστατικά» όπως το ίδιο), δυστυχώς άμεσα η έμμεσα συμπαρατάσσονται με την ιδεολογία της Υ/Ε και της παγκοσμιοποίησης. Για παράδειγμα δείτε τη στάση του ΚΚΕ στο θέμα των «ανοιχτών συνόρων» που επιβάλλουν τα καθάρματα της ΕΕ και της Υ/Ε, που κάνουν φανερό τον στόχο της ισοπέδωσης μισθών και εργατικών συνθηκών, από την Κίνα και την Ινδία μέχρι την Ευρώπη και την Αμερική.

Καθαρότερα όμως φαίνεται η στάση του κόμματος αυτού, στα ζητήματα που καίνε άμεσα τον κόσμο. Λειτουργεί σα να είμαστε σε περίοδο «ομαλότητας», αντί να καταγγείλει το έγκλημα κατά της πατρίδας μας, που ξεπουλιέται ολόκληρη στις πολυεθνικές, με αποκορύφωμα το ξεπούλημα της ΔΕΗ, αφού προηγουμένως ξεπουλήθηκαν τα τρένα μας, τα λιμάνια μας και τα αεροδρόμια μας, νομιμοποιώντας έτσι, στην ουσία την Κατοχή, ενώ συγχρόνως προσφέρει και νομιμοποίηση στην δήθεν «κυβέρνηση» των ανδρεικέλων της Υπερεθνικής Ελίτ. Αυτό εκφράζεται σε πολλά επίπεδα, είτε επικοινωνιακά (βλ. τα εγκαίνια του μουσείου Ν. Μπελογιάννης) οπού συναγελαζόταν ο Κουτσούμπας και ο αρχιδωσίλογος …. Τσίπρας, είτε πολιτικά (και μόνο η παραμονή του εν καιρώ κατοχής στη βουλή αποτελεί νομιμοποίηση των δωσίλογων), αλλά ακόμα και σε επίπεδο αγώνα όπου τουλάχιστον δυο φορές λειτούργησαν ως προβοκάτορες για τους αγώνες των αγροτών.

Οι εγκληματίες δωσίλογοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι άθλιοι εντολοδόχοι της Υ/Ε, που όπως τελικά φαίνεται ανεβήκαν στη εξουσία μετά από την έγκριση της, αντιμετωπίζονται «μαλακά» από το ΚΚΕ, σαν να μην βρίσκεται η χώρα μπροστά στο κίνδυνο αφανισμού της. Έτσι και στα εγκαίνια του μουσείου του Μπελογιάννη αντί η ηγεσία του ΚΚΕ να αρνηθεί να παρευρεθεί και να καταγγείλει τον Τσίπρα ως προδότη-εγκληματία της χώρας που τελεί πλέον υπό καθεστώς προτεκτοράτου και κατοχής για το λαό, ο Κουτσούμπας αντιθέτως πήγε, τον είπε απλώς «ρίψασπι» και κάλεσε τον λαό «για νέους αγώνες» «για το σοσιαλισμό»!

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΘΑΦΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ  ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΗΘΗΚΑΝ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΘΥΣΑΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ ‘ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ’ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΙΤ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. ΦΥΣΙΚΑ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΘΑΦΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (ΝΔ, ΑΝΕΛ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ . ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΦΑΓΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ, ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΛΕΠΕΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ, Η ΤΟΥ ΦΑΡΑΖ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, ΔΕΞΙΟΥΣ, ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ Ή ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΔΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ (ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΟΠΩΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ), ΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΟ  ΔΝΤ, ΤΟΝ ΠΟΕ, ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΚΟΠΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ) ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΑΞΗΣ.

ΜΕΚΕΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ                                    
                                       29/3/2017

                                www.mekea.org



Δεν υπάρχουν σχόλια: