Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Δύση, Ρωσία και τακτικά πυρηνικά

 


Συζήτηση μεγάλη γίνεται (τροφοδοτημένη και από τη θέση του Καντίροφ)  αν η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει "μίνι" ή τακτικά πυρηνικά στην Ουκρανία.

1ο) Το αποκλείει το ρωσικό πυρηνικό δόγμα. Πυρηνική κλιμάκωση από τη Ρωσία προβλέπεται μόνον όταν:

α. Έχει αξιόπιστα δεδομένα για εκτόξευση ξένων βαλλιστικών πυραύλων με στόχο τη ρωσική επικράτεια.

β. Υφίσταται προσβολή από ατομικά ή άλλα όπλα μαζικής καταστροφής.

γ. Δέχονται επίθεση κρίσιμες κυβερνητικές ή στρατιωτικές υποδομές που συναρτώνται με την ρωσική πυρηνική σποτρεπτικότητα.

δ. Βρίσκεται υπό εχθρική επίθεση με συμβατικά όπλα αλλά τέτοιας κλίμακας που ν' απειλείται η ίδια η ύπαρξη του ρωσικού κράτους.

2ο) Πριν το πέρασμα στη "μαύρη τρύπα" ενός 3ου παγκόσμιου πολέμου με το ΝΑΤΟ,  για τη Ρωσία θα ήταν μέγα έγκλημα και απόλυτος ηθικο-πολιτισμικός εκπεσμός ένα πυρηνικό χτύπημα σε αδελφικό έδαφος και πληθυσμό. Ακόμα κι αν ετούτος χειραγωγημένος από τον μπαντερισμό έχει προσχωρήσει φανατικά και ένοπλα στην αντιρωσική στρατηγική της Δύσης.

Τώρα για τη Μόσχα τα πράγματα στη στρατιωτική αντιπαράθεση φθάσανε σε μια κρίσιμη οριακή στιγμή όπου μέσα στον Οκτώβρη θα γίνει καθοριστική. Η τωρινή ρωσική απροθυμία για τακτική πυρηνική κλιμάκωση στην Ουκρανία εκλαμβάνεται από ΗΠΑ, Βρετανία ως απόδειξη αδυναμίας, όθεν ανοίγει την όρεξη των δυτικών ιμπεριαλιστών νεοφεουδαρχών για παραπέρα πολεμική κλιμάκωση έως και μια ανοιχτή είσοδο των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία. Επίσης στο ενδεχόμενο που η Ρωσία τελικά επικρατήσει και καταρρεύσει το  Μπαντεριστάν τότε ΗΠΑ / Δύση – αν και είναι φανερή η απροθυμία τους για πυρηνική απάντηση ενάντια στη Μόσχα - ενδέχεται να αποφασίσουν να προβούν σε μια μαζική ΝΑΤΟϊκή πολεμική επέμβαση στο ουκρανικό έδαφος όπου αυτό θα σπρώξει τη Ρωσία να διαβεί τον Ρουβίκωνα και να  προσφύγει σε άμυνα και δια μέσω του ατομικού πολέμου.

Μετά την μερική τροποποίηση από το Κρεμλίνο του ακατάλληλου σχεδίου της "ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης" και την επιλογή της ένταξης στη ρωσική επικράτεια των περιοχών Ντόνετσκ Λουγκάνσκ Χερσώνας Ζαπορόζιε, την "μερική κινητοποίηση" και τη βαθμιαία πολιτικο-στρατιωτική αναδιοργάνωση, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι πάμε σε μια ρωσική πολεμική διαστολή στο ουκρανικό τερέν βασισμένη στις "επιχειρήσεις συνδυασμένων όπλων" και την ανάπτυξη πρόσθετων ρωσικών χερσαίων δυνάμεων. Πρόκειται για μια νέα κλίμακα κινητοποίησης με πρώτη φάση την επιστράτευση 300 χιλιάδων ενόπλων ώστε να εδραιωθεί η ισοτιμία στο ουκρανικό μέτωπο. Στην επόμενη φάση με ορίζοντα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του χειμώνα η ρωσική κινητοποίηση θα χρειαστεί να εξασφαλίσει το επίπεδο του1 εκατομμυρίου ενόπλων αν θέλει να έχει εκείνο το κρίσιμο δυναμικό για την στρατηγική επικράτηση στον πόλεμο της Ουκρανίας (ενώ με τυχόν ανοιχτή είσοδο του ΝΑΤΟ τα μεγέθη εκτινάσσονται).

Γενικότερα η Ρωσία πέραν του πυρηνικού οπλοστασίου και πριν την προσφυγή σ' αυτό, διαθέτει τη δυνατότητα  επιλογής άλλων καίριων πολεμικών πληγμάτων. Ενδεικτικά.

α) Στην Ουκρανία :

- Στρατηγική αεροπορική εκστρατεία ως και 1 μήνα με συνέπεια την ολοσχερή καταστροφή των ζωτικών στρατιωτικών υποδομών, εξαρθρώνοντας καθοδήγηση, έλεγχο και επιμελητεία των ενόπλων δυνάμεων του Κιέβου.

- Διάλυση κρίσιμων ενεργειακών υποδομών και  διοικητικών κέντρων.

- Προσβολή του Starlink ( δορυφορικού συστήματος επικοινωνίας που ανήκει στην εταιρεία SpaceX του Ελον Μάσκ).

β) Γενικότερα :

- Χτυπήματα κατά  δορυφόρων και δυτικών ψηφιακών υποδομών ΗΠΑ ΝΑΤΟ.  Π.χ. ρωσικοί αντιδορυφορικοί πύραυλοι ASAT μπορούν να καταστρέψουν τους 32 δορυφόρους GPS του ΝΑΤΟ "τυφλώνοντας" πυραύλους, αεροπλάνα πλοία και επίγειες δυνάμεις του.

- Καταστροφή υποθαλασσίων υποδομών / βαθέων καλωδίων του δυτικού διαδικτύου.

- Στόχευση αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία κλπ.

 

 

Σημειώσεις

 1)  Στην Ουκρανία η Παγκόσμια Γεωπολιτική Τάξη Τίθεται υπό “Δημιουργική Καταστροφή”

https://tileplagktoiplanai.blogspot.com/2022/02/blog-post.html

 2)  Στην Ουκρανία η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις αντιφάσεις ενός ελαττωματικού στρατιωτικού σχεδίου

https://tileplagktoiplanai.blogspot.com/2022/03/blog-post.html

 3)  Κερδισμένοι και χαμένοι του ρωσο-ουκρανικού πολέμου

http://tileplagktoiplanai.blogspot.com/2022/03/blog-post_22.html

 4)  Ρωσία - Ουκρανία, τα χειρότερα είναι μπροστά

https://tileplagktoiplanai.blogspot.com/2022/04/blog-post_13.html

 5)  Κρεμλίνο σε “τριγωνική αυτοπαγίδευση”

https://tileplagktoiplanai.blogspot.com/2022/05/blog-post_22.html

 6) Κάποια ζητήματα που ανέδειξε ο πόλεμος ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία

http://tileplagktoiplanai.blogspot.com/2022/06/blog-post_14.html

 7)  Ρωσία Ουκρανία Δύση, το Κρεμλίνο αιθεροβατεί

https://tileplagktoiplanai.blogspot.com/2022/09/blog-post_10.html

 8)  https://threadreaderapp.com/thread/1576927644532109313.html

 

-

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: