Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Δίκαιος ή άδικος πόλεμος και η παρέλαση των πάσης φύσεως "χρήσιμων ηλίθιων" (σχόλιο)

 

 Τα εγχώρια παπαγαλάκια και τα τρολ της ευρωατλαντικής προπαγάνδας οικοδομούν τη ρωσοφοβική τους παρεμβατικότητα πάνω στο επιχείρημα ότι είναι η Ρωσία αυτή που εισέβαλε στην Ουκρανία.

Όμως το κατά πόσο η στρατιωτική επέμβαση της Μόσχας συνιστά ένα δίκαιο ή άδικο πόλεμο δεν προσδιορίζεται από το κριτήριο ότι ενήργησε πρώτη. Υπάρχουν άλλα πρωταρχικά κριτήρια που ένας αντικειμενικός παρατηρητής οφείλει να εξετάζει και να αξιολογεί.

- “Το αν ένας πόλεμος είναι δίκαιος ή άδικος δεν σχετίζεται με το αν είναι αμυντικός ή επιθετικός, αλλά με το ποιας πολιτικής συνέχεια αποτελεί. Σαν να βρίσκεται η ουσία στο ποιος επιτέθηκε πρώτος, και όχι ποιες είναι οι αιτίες του πολέμου, οι σκοποί που ο πόλεμος βάζει μπροστά του και οι τάξεις που τον διεξάγουν” (Β. Ι. Λένιν, Ανοιχτό γράμμα προς τον Μπόρις Σουβάριν).

- “Μπροστά στη γενικότερη πλεονεκτική θέση της Τουρκίας η ελληνική πλευρά δεν θα είχε σοβαρές πιθανότητες στρατιωτικής νίκης αν δεν έβρισκε τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να καταφέρει το πρώτο (μαζικό) πλήγμα, αιφνιδιάζοντας τον εχθρό...το επιβάλλει σήμερα όχι κάποια «πολεμοχαρής» διάθεση, αλλά η λογική των σύγχρονων οπλικών συστημάτων: η λογική του μέσου αυτονομείται... και προσδιορίζει ουσιωδώς τον προσανατολισμό της πολεμικής στρατηγικής" (Π. Κονδύλης "Θεωρία του πολέμου" - προδημοσίευση Βήμα 9.11.1997)

 Έτσι ενώ οι δυτικές αποικιοκρατικές δυνάμεις βασίζονται στη θλιβερή συμπαράταξη ανάμεσα στους "νέους Σταυροφόρους", τους μετανεωτερικούς τεχνο-ναζί του 21ου αιώνα και τους ουκρανούς μπαντεριστές, αυτές απολαμβάνουν την κωμικοτραγική παρέλαση των πάσης φύσεως "χρήσιμων ηλίθιων".

Η υπερατλάντεια  “αυτοκρατορία του χάους" μετά τις εξοντωτικές επεμβάσεις στον παγκόσμιο Νότο, στο ίδιο το εσωτερικό της καταστρέφει τους βιοτικούς και πολιτισμικούς όρους ύπαρξης των κυριαρχούμενων τάξεων. Ταυτόχρονα στο εξωτερικό της έχει θέσει ως κύριο σκοπό της να περικυκλώσει, τεμαχίσει, καταληστεύσει, εκμηδενίσει τη Ρωσία.

Ειδικότερα δε, μια πανίσχυρη φράξια μες τη δυτική βαθιά εξουσία εκτός την προώθηση της ατζέντας του "Μεγάλου Ανθρωπολογικού Μετασχηματισμού", έχει επίσης εγγεγραμμένο στο DNA της το γενοκτονικό πρόγραμμα της "Τελικής Λύσης" απέναντι στο "ρωσικό ζήτημα". Όθεν δεν χρειάζεται μόνο η Ουκρανία "αποναζιστοποίηση" αλλά ολόκληρη η Εσπερία.

Κάτι που, μετά την κατάρρευση του 1990 και τις αυταπάτες 30 χρόνων, μεγάλο μέρος του ρωσικού λαού αρχίζει σιγά- σιγά να το αντιλαμβάνεται.  Οι μόνοι που το παραβλέπουν είναι αυτοί που αντικειμενικά ανοίγουνε "κερκόπορτες" στα Uruk-hai της Μόρντορ ενός απάνθρωπου εκτεχνικευμένου Μεσαίωνα:

α) Οι ιδεοληπτικοί ρωσοφοβικοί, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία στρατεύτηκαν υπέρ του Covid19 παγκόσμιου υγειονομικού πραξικοπήματος.

β) Οι "φιλελεύθεροι" δεξιοί και ακροκεντρώοι, θεράποντες του ολοκληρωτισμού. Τον οποίο οικοδομεί σε όλους τους τομείς η  δυτική ολιγαρχική προσταγή.

γ) Η καθεστωτική "αριστερά" και "μεταριστερά" του ΝΑΤΟ, ως συνειδητός συνεργός του ευρωατλαντισμού.

δ)  Οι πασιφιστές αριστεροί, κεντριστές και ισοαποστασίτες, που επιθυμούν μια ληστρική "ειρήνη" με κάθε κόστος το οποίο συμπεριλαμβάνει και το θανατηφόρο τέλος για τη Ρωσία.

Μια κριτική στάση απέναντι στο ρωσικό καθεστώς - την ολιγαρχική ισχύ στο εσωτερικό του που πρέπει να ανατραπεί - η εύλογη αγανάκτηση για την αντιφατική και ελλειμματική του φύση, δεν  μπορεί να αγνοήσει το θεμελιώδες γεγονός ότι η νικηφόρα επιβίωση για τη Ρωσία σε τούτο τον “πόλεμο των ηπείρων” σημαίνει ταυτόχρονα τη δυνατότητα για την ανθρωπότητα να παραμείνει ανθρωπότητα.


Σημειώσεις

 

1)  Στην Ουκρανία η Παγκόσμια Γεωπολιτική Τάξη Τίθεται υπό “Δημιουργική Καταστροφή”

https://tileplagktoiplanai.blogspot.com/2022/02/blog-post.html

 

2)  Στην Ουκρανία η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις αντιφάσεις ενός ελαττωματικού στρατιωτικού σχεδίου

https://tileplagktoiplanai.blogspot.com/2022/03/blog-post.html

 

3)  Κερδισμένοι και χαμένοι του ρωσο-ουκρανικού πολέμου

http://tileplagktoiplanai.blogspot.com/2022/03/blog-post_22.html

 

 

-

Δεν υπάρχουν σχόλια: